Kilju-Konjakki

ei meriittejä


© Cherie (CC BY-NC 2.0)

RotuSuomenhevonen KasvattajaEetu Aholainen
Sukupuoli, säkäTamma, 154cm OmistajaOona VRL-11983
VäriMustanruunikko KoulutasoHelppo A, 100cm (Helppo)
Syntymäaika21.05.2020 RekisterinumeroVH21-018-0373

Kilju on hevonen, jolla on aina tuli hännän alla ja niin on ollut pikku varsasta alkaen. Kiljun sisäänratsastus teetti aikanaan ongelmia, kun tamman selkään ei kukaan meinannut päästä ennen kuin se hävisi alta ja sama ongelma on edelleen tänä päivänä olemassa. Kiljulla on aina kiire ja sen kanssa saa liikkeissään olla nopea, jos mielii yhteistyötä tehdä. Tamma on kuitenkin loppujen lopuksi miellyttämishaluinen ja aina valmis tekemään mitä pyydetään.

Hoitaessa vietetään Kiljun kanssa ainoat hetket, milloin se on edes kohtuullisen hyvin paikallaan. Mikään betoniin liimattu kaviokas tamma ei ole hoitopaikallakaan, mutta pientä steppailua lukuunottamatta Kilju on asiallinen ja helppo hoitaa. Kiljua ei saa koskaan päästää irti ennen kuin sillä on suitset päässä tai karsinanovi kiinni, sillä tamma livahtaa hyvin äkkiä pakoon. Mikäli vahinko kuitenkin pääsee tapahtumaan, löytää sen varmasti lähimmältä porkkanapussilta tai heinäkasalta. Taluttaessa Kiljulla on myös nelivaihde päälle. Pitkiä aikoja tamma ei kuitenkaan jaksa paikallaan seisoa.

Ratsuna Kilju on vauhtihirmu. Selkään jos mielii, on paikalla hyvä olla toinen pitämässä tammaa aloillaan tai on mentävä nurkkaan, jotta ratsu ei häviä alta. Kilju on kiltti ratsu, eikä koskaan pukittele tai tee mitään tuhmaa. Kouluratsuna tamma on alkuun yleensä turhan reipas ja juoksee helposti alta pois, mutta kun Kiljun saa avuille, on se kuuliainen ja yritteliäs ratsu. Tammalla on tasaiset liikkeet ja keskittyessään se toimii kuin ihmisen ajatus. Kiljulla on hyvä kokoamiskyky ja parhaillaan se on myös hieman kokoavissa liikkeissä. Esteillä vauhtia riittää ja ratsastajan työksi jää ohjata tammaa esteeltä seuraavalle. Kilju on tarkka jaloistaan, minkä vuoksi harvoin tiputtelee puomeja, mutta vauhdin vuoksi ohimenoja saattaa sattua. Maastoesteillä Kilju on varma hyppääjä, eikä kiellä taikka kyttää. Tamman kanssa on kuitenkin tarkkaa pitää se hyvin ohjan ja pohkeen välissä, jotta Kilju ei juokse esteistä ohi.

Kilpailutilanteissa Kilju on asiallinen, mutta hieman touhottaja. Tamma menee kuljetuskoppiin kuin hevosrekkaankin lähettämällä ja matkustaa asiallisesti kaikkien kanssa. Kilpailupaikalla Kiljun malttamattomuus seisoa paikallaan tuottaa välillä ongelmia, mutta kun sen pitää koko ajan pienessä liikkeessä, eikä seisota pitkiä aikoja paikallaan, on tamma oikein asiallinen kisapeli. Kisaradalla Kilju on kuin kotonaan, eikä eroa ratsastettavuudeltaan kotioloihin verrattuna. Palkintojenjakoon tamman kanssa ei kuitenkaan mennä, sillä siellä Kilju käy turhan kierroksilla.

Sukutaulu

isä. Koti-Kilju
evm
ii. Kraates
evm
iii. Kukunori
iie. Lennä Leija
ie. Leiditär
evm
iei. Ruletti
iee. Lumikki
emä. Renesanssi
evm
ei. Esikoinen
evm
eii. Hilvetti
eie. Iltatähti
ee. Keisarinna
evm
eei. Keisari
eee. Feeniksi

Jälkeläiset

    00.00.0000, o. Varsan nimi (e. isän nimi)

Kilpailut

KERJ, 0 sijoitusta
00.00.0000 KERJ kenttäratsastus - Helppo - 0/00 00.00.0000 KERJ kenttäratsastus - Helppo - 0/00

Päiväkirja

00.00.2021, kouluvalmennus (kirjoittanut: omistaja)

Tekstiä