Tähtitaivas tallin ympärillä? Omat kasvatithan ne!

Hymnin tärkeimpiä tehtäviä on suomenhevosten kasvattaminen. Varsoja syntyy vuodessa reilut kaksikymmentä kappaletta, mutta välillä hieman enemmän tai vähemmän. Hevosten kasvattaminen aloitettiin vuonna 2013, mutta ensimmäiset kasvatit syntyivät vasta 2014. Kaikilla Hymnin varsoilla on myyntivaatimukset, joita tulisi noudattaa. Kasvattien kodit valitaan tarkkaan, jotta hevoset varmasti saavat niille sopivat kodit.

Kasvatuksen tarkoitus on teettää hyvärakenteisia ja monipuolisia suomenhevosia lajiin kuin lajiin. Hymni kasvattaa pääasiassa koulu-, este- ja kenttäpainotteisia suomenhevosia, valjakkoon painottuneita varsoja syntyy harvoin. Hevosten potentiaalia ylläpidetään hyvänä ja sen takia vanhemmiksi valitaan menestyneitä suomenhevosia.

Varsat saavat elää ensinmäisen vuotensa meillä Hymnissä, jonka jälkeen ne myydään muille kasvattajille tai yksityisille omistajille. Osa varsoista myös jää kotitallille loppuelämäksi tai vain vähäksi aikaan. Kaikkien ostajien tulee kuitenkin totella kasvatussääntöjä, joista voi lukea tarkemmin alhaalta. Säännöt koskevat jokaista yksilöä, joka lähtee Hymnistä ja poikkeuksia ei ole kuin todella harvoin.


1. Kasvatin sivut tulee ilmoittaa sähköpostitse kahden viikon sisällä.
Lisäajasta sovitaan erikseen.

2. Hevonen tulee rekisteröidä VRL:ään
Kasvattajaksi HYMN9590, kasvattiliitteeksi Hymnin ja syntymämaaksi Suomi

3. Minulla on oikeus ottaa kasvatti takaisin, mikäli sivuilla ei ole elonmerkkejä vuoteen, eikä yhteydenottoihin vastata. Myös mikäli aijot myydä kasvatin tarjoa sitä aluksi minulle.
Ei koske kisattuja hevosia tai muuten "valmiita" yksilöitä

5. Hevosen kuoltua sille tulisi tehdä muistosivut
Muisto sivuilta tulisi löytyä perustiedot, sijoitukset ja mahdolliset palkinnot, jotta hevosen jälkeläiset voivat saada pisteitä laatuarvosteluissa. Ketään en voi tietenkään velvoittaa tähän, mutta toivottavaa olisi.

6. Kasvatilla tulisi kilpailla vähintään 20 sijoitusta painostuslajissaan

Kasvatit 2014-2016

Kasvatit 2017 (3kpl)

09.07.2017 sh-o. Hymnin Jullittaja i. Junttihuligaani e. Hilun Nymfi
20.07.2017 sh-t. Hymnin Liidellen i. Lähden Lentoon e. Ruuti-Neiti
10.08.2017 sh-o. Hymnin Hurmanroomeo i. Fiktion Hurmanhenki e. Lamourin Juulia
10.08.2017 sh-o. Hymnin Kurimus i. Säkkijärven Polkka e. Fiktion Kaunokukka